Vjerovali ili ne

Javnost u Srbiji odavno se navikla da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uzurpirao svaki segment društva. On je i predsjednik, premijer, ministar svakog ministarstva, ali i urednik svih režimskih medija, ali i javnog servisa.

Tokom svečanog početka Svjetskog prvenstva u boksu koje se održava u našoj prijestolnici, a koje je prenosio RTS 2, tokom govora predsjednika BSS-a Nenada Borovčanina na ekranu je na engleskom jeziku pisalo "Aleksandar Vučić - predsjednik Srbije".

Činjenica je da se na Radio-televiziji Srbije predsjednik Srbije pojavljuje gotovo podjednako često kao voditelji i spikeri, pa ni ne čudi najnoviji gaf nečega što bi trebalo da predstavlja javni servis svih građana, a što je odavno personifikacija Aleksandra Vučića.

Vučić je toliko duboko ukorijenjen u mozgovima zaposlenih na javnom servisu, pa kad god se neko drugi pojavi na ekranu, RTS tu personu vidi kao predsjednika Srbije. Ovoga puta, ni kriv ni dužan, predsjednik BSS-a je postao predsjednik Srbije, a promijenjeno mu je i ime i prezime.

Upravo su ovakve situacije pokazatelj u kakvom stanju se nalazi RTS i koliko su zaposleni na Radio-televiziji Srbije veoma dezorijentisani.

Direktno.rs