Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je poznati glumac Alec Bladwin (68) pucao iz rekvizita i pritom slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio reditelja Joela Souzu (48).

Mnogi, a posebno njege kolege iz svijeta filma shrvani su vijestima o smrti Hutchins, a društvene mreže su prepune oproštajnih poruka uz njene fotografije.

Hutchins je diplomirala 2015. godine te je izabrana za jednu od zvijezda u usponu američke kinematografije 2019. godine.

Porijeklom je iz Ukrajine, odrasla je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu. Novinarstvo je studirala u Kijevu, a film u Los Angelesu. Radila je kao istraživačka novinarka s britanskim dokumentarnim produkcijama širom Evrope prije nego što je počela raditi na filmu.Snimateljski angažman imala je u raznim filmovima, poput "Archenemy" (2020), "Darlin" (2019), "Blindfire" (2020), i "The Mad Hatter" (2021), kao i u brojnim kratkim filmovima.

Objavljeni su i prvi snimci iz zraka, ali i fotografije koje su nastale neposredno nakon ovog nesretnog događaja.

Snimci pokazuju da se incident desio u improviziranoj crkvi.

U saopćenju kancelarije šerifa okruga Santa Fe stoji da je Baldwin pucao iz rekvizitnog pištolja na snimanju western filma "Rust" gdje je ubio Hutchins i ranio reditelja Joela Souzu.Faktor