Santa Fe

Incident se dogodio na snimanju filma “Rust”; glumac Alec Baldwin je pucajući iz rekvizita ubio direktoricu fotografije Halynu Hutchins i ranio reditelja Joela Souzu.

Ispalivši metak iz rekvizita, glumac Alec Baldwin (68) je na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak ubio direktoricu fotografiju Halynu Hutchins i ranio reditelja Joela Souzu, saopštila je policija.

Incident se dogodio na snimanju filma “Rust”, stoji u saoptšenju ureda šerifa okruga Santa Fe, Hina prenosi agenciju Reuters.

“Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma ‘Rust’. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) i reditelj Joel Souza (48), nastrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin (68)”, stoji u saopštenju.

Baldwin u suzama

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta New Mexico, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souzu hitna pomoć odvezla u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent.

Juan Rios, iz šerifovog ureda, rekao je za Guardian: “Gospodin Baldwin je dobrovoljno došao da razgovara sa istražiteljima i nakon razgovora s njima otišao je.”

Portal The Santa Fe New Mexican izvijestio je da je Baldwin viđen u četvrtak ispred šerifove kancelarije u suzama, ali pokušaji da se dobije komentar od njega su bili neuspješni.

Zaustavljeno je snimanje filma kojeg je režirao Souza, dok je Baldwin bio producent i glumac.

Istraga je u toku.