PJEVAČICA ODGOVORILA

Hrvatska pjevačica Severina neće biti jedna od voditeljica na Una TV koja uskoro počinje sa emitiranjem programa jer, kako je kazala, ne želi učestvovati u programu koji ima veze sa porodicom Dodik jer je riječ o osobi koja negira genocid u Srebrenici.

- Činjenica je da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke i zaista smo dogovorili da ćemo raditi, čak smo krenuli sa okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o "Dodikovoj televiziji", pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se ispostavilo da je zaista riječ o partnerstvu sa porodicom Dodik. Ne želim učestvovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid – kazala je Severina za Večernji list.

- Televizija nam ne znači ništa bez ljudi, zato smo se fokusirali na dovođenje zanimljivih lica koja će vratiti zabavu i autentičnost na ekrane. UNA će imati jedinstvenu digitalnu platformu čiji će sadržaj omogućiti interaktivnu komunikaciju s korisnicima. Ali ključ je autentičnost jer ako nemaš autentičnost, nemaš ni pratitelje, i to je nova zakonitost – rekao je idejni tvorac Una TV Dejan Jocić.

Iako još nije krenula sa emitiranjem koje je planirano za kraj ove godine, brojna zvučna imena se dovode u vezu sa ovim medijskim projektom.

Sjedište će biti u Banjoj Luci, a imat će studije u tri države, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Najavljeno je kako će pokrivati čak 20 miliona ljudi, a program će se emitirati preko kablovskih operatera.

Još prije mjesec procurila je informacija kako je Una TV u suvlasništvu Igora Dodika, sina člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Zbog toga je u javnosti dobila nadimak "Dodikova televizija", a među prvima se pojavilo ime Severine Vučković koja je, kako se nagađalo, trebala imati svoj talk show, što bi bio njen povratak u voditeljsku ulogu nakon više od 30 godina kada je s Ivanom Banfić vodila emisiju Top Cup na tadašnjoj Z3 televiziji.