Ožalošćeni u strahu pobjegli

Zbog masovne tuče na sahrani kovčeg preminule žene je pao na pod dok su šokirani ožalošćeni bili primorani da se brane.

Teresa Ward (84) iz irskog okruga Galvaj sahranjivana je kada je izbila tuča u trenutku nasilja koje po riječima očevidaca čak ni Papa nije mogao zaustaviti'.

Kako prenosi Irish Mirror, dvije žene i pet muškaraca su teško povređeni.

Teresina sahrana prvobitno je trebalo da se održi na drugi dan, ali je premještena tako da se poklopi sa rođendanom njene ćerke koja je umrla od raka prije devet mjeseci.

Takođe se dogodilo da se poklopila sa drugom sahranom u tom području što je dovelo do toga da je policija u stanju pripravnosti od ranih jutarnjih sati u srijedu ujutru.

Martin Antony Ward, 35, upravo je bio pokopan, a gospođa Ward je sahranjena kada je grupa muškaraca, za koje se vjeruje da nisu u srodstvu ni sa jednom porodicom, počela napadati ožalošćene na sahrani Wardove.

Podrazumijeva se da je incident povezan sa lokalnim huliganima na području između dvije rivalske porodice koja je eskalirala posljednjih mjeseci i nije bila povezana sa porodicama pokojnika.

Stanovnici u blizini groblja Tuam rekli su da su primjetili prisustvo policije u tom području od ranog jutra, a neki su postali svijesni velike operacije dok su svoju djecu ostavljali na umu ili u jaslicama.

"Galway Beo" javlja da je tokom okršaja kovčeg preminule Terese Ward morao biti spušten na zemlju pošto je nasilje počelo.

"Napadi su se dogodili odmah, kovčeg nije ni uspeo da uđe u grobnicu i morali su da ga bace na zemlju dok se haos rasplamsao."

Izjave očevidaca sahrane potvrdile su da je napad trajao oko 20 minuta.

Rekli su kako je sveštenik Pat Farragher uzalud je pokušavao da smiri stvari, ali scena je bila previše haotična.

Kurir.rs/Daily Star