UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

Sigurnosne kamere u Portlandu (SAD) snimile su krađu automobila s deponije vozila u kojoj su učestvovali 24-godišnja žena i njen stariji pomagač. Na snimci je zabilježen dvojac koji pokušava provaliti u deponiju dok žena ne odluči uzeti stvar u svoje ruke i provući se ispod ograde.

No nedugo nakon što je sjela za volan tuđeg automobila pojavio se zaposlenik deponija sa svojim automobilom i ispriječio joj put ispred još uvijek zatvorene ograde.

To nije omelo kradljivicu automobila, zabila se u ogradu, a onda je lansirala zaposlenika i zadala mu teške povrede.

Zaposlenik tog trenutka još nije osjetio ozbiljnost povreda pa je još jednom pokušao spriječiti kradljivicu u bijegu, no ona se zabila u njegov automobil i pobjegla. Zaposlenik koji ju je pokušao spriječiti u krađi pretrpio je teške povrede, no na putu je potpunog oporavka nakon boravka u bolnici.

Policija je kasnije uhapsila 24-godišnju Nicole Penagos-Clare zahvaljujući dojavi drugog zaposlenika službe za odvoz vozila koji je spazio ukradeni automobil na parkingu u gradu.

Nicole je ovo već drugo uhićenje za krađu automobila u februaru, a prva je optužnica na kraju odbačena. Ovaj će put osim za krađu biti optužena i za nanošenje teških tjelesnih povreda i odupiranje hapšenju.