...

Na skupu Republikanaca u Sjevernoj Karolini, prisustvovao je bivši američki predsjednik Donald Trump. Ono što je najviše privuklo pažnju gledatelja ali i korisnika društvenih mreža su njegove hlače.

Korisnici društvenih mreža bili su uvjereni da je Donald Trump nosio hlače naopako tokom svog velikog povratničkog govora.

Nakon događaja, korisnici Twittera podijelili su videozapis s događaja uvećavajući područje međunožja 74-godišnjaka nakon što se odmaknuo od podija, tvrdeći da je nenamjerno obukao hlače naopako.

"Donald Trump održao je danas svoj veliki govor noseći svoje hlače naopako. Pogledajte izbliza i recite mi da griješim", napisao je bivši zvaničnik Obamine administracije Brandon Friedman.

Brojne publikacije, uključujući TMZ i Metro, objavile su priče o fotografijama pantalona, koje su se pojavile na Twitteru pod oznakom #TrumpPants.

Međutim, nakon brojnih nagađanja, web lokacija za provjeru činjenica Snopes utvrdila je da Trump u stvari nije nosio hlače naopako, prenosi News.

"Snopes je pregledao fotografije snimljene na događaju i objavljene od kompanije za vizualne medije Getty Images na kojima se jasno vidi kako bivši predsjednik na sceni nosi pantalone s patentnim zatvaračem sprijeda", napisao je Snopes.