Anketa pokazala

Nedavna anketa pokazala je da mnogi Amerikanci moraju malo preispitati svoje znanje o dinosaurusima.

Anketa, koja je anketirala više od 2.000 odraslih ispitanika, pokazala je da je 46 odsto njih reklo da vjeruje da dinosaurusi još uvijek postoje u udaljenim dijelovima svijeta.

Daljnjih 22 odsto reklo je da misli da bi to mogla biti mogućnost, dok je samo 33 odsto tačno odgovorilo da dinosauri više ne postoje, jer su izumrli prije miliona godina. Zabrinjavajuće je da je samo 33 odsto reklo da nema šanse da dinosauri trenutno postoje, piše Unilad.

Ispitanici nisu briljirali ni kada su u pitanju vremenski rokovi. 23 odsto ispitanika mislilo je da su dinosauri izumrli prije 2.000 godina, dok je 21 odsto mislilo da je to bilo prije 100 godina. Da je to slučaj, dinosauri bi definitivno bili korišteni u Prvom svjetskom ratu.

Daljnjih 18 odsto odgovorilo je da su izumrli prije 10.000 godina, a 13 odsto je izjavilo da su izumrli prije tri miliona godina. 15 odsto smatra da nije tačan nijedan od ponuđenih odgovora.

Šlag na torti bio je u tome što je 1.200 ljudi iskreno mislilo da postoji dinosaurus po imenu "doyouthinktheysarus".

Istraživanje je proveo Boat Rocker Studios kao promociju svoje animirane serije o dinosaurusima, Dino Ranch. Nalazi ankete objavljeni su 1. juna, sasvim slučajno na Međunarodni dan dinosaura.

Izgleda da je istraživanje zapravo kreirano za djecu predškolskog uzrasta, prenosi Fox News, ali kompanija iz studija mislila je da bi i odrasli mogli imati koristi od sudjelovanja.

Iako je očito da odrasli Amerikanci moraju "izoštriti" svoje činjenice o dinosaurima, samo 41 odsto priznalo je da misli da njihovo dijete o dinosaurusima zna više od njih.

Faktor/unilad.co.uk