Florida

Djevojčica se igrala čekajući školski bus na Floridi u utorak, kada se na snimci nadzorne kamere koju je objavila policija vidjelo da blizu staje bijeli automobil.

Iz auta je izašao muškarac i potrčao prema djevojčici. Imao je nož. Pokušala mu je pobjeći, međutim nije uspjela. Uhvatio ju je i potrčao prema automobilu, ali nije odustala, prenosi atvbl.

Borila se i uspjela mu je nekako izmigoljiti.

Muškarac je pobjegao u auto i otišao. U strahu je ofarbao auto. Nije mu pomoglo.

Više od 50 policajaca ga je tražilo. Našli su ga za osam sati.

"Curica je prava heroina, borila se, borila i borila dok mu nije pobjegla. Osumnjičeni je 30-godišnjak, osuđeni seksualni prestupnik koji ima optužnice i za zlostavljanje djece.

Mislio je da će nas zavarati ako oboji auto. Ali pronašli smo ga. Na odjeći su mu pronašli tragove sline djevojčice koja se borila s njim", rekao je šerif Čip Simons.

Nisu objavili ime i prezime osumnjičenog kako ne bi ugrozili druge istrage koje su u toku.

Ono što je prilično sigurno, kako je rekao šerif, ovaj čovjek više neće dobiti priliku nauditi nekome.

"Nikad više neće biti slobodan da ovo učini. Ni pokuša nešto slično. Bojimo se da mu ovo nije prvi takav pokušaj. Hrabra curica ima par ogrebotina i doživjela je traumu. Moja poruka njoj je da imam novog heroja. Ona je moj heroj", rekao je šerif Simons, koji je mobilizovao i ljude iz drugih okruga kako bi ga uhvatili.

"Imam poruku i za njega. Nisi nas prevario, znamo ko si, ti si životinja. I sad si iza rešetaka", zaključio je.