Južnoafrička Republika

Vozač i njegov kolega zaštićeni pancirkom prevozili su novac u zaštitarskom kombiju kada su ih 22. aprila napali pljačkaši u Južnoafričkoj Republici.

Dramatična snimka objavljena na društvenim mrežama, koju je snimila kamera unutar Toyote Landcruiser, prikazuje trenutak kada su napadači otvorili vatru na njih i bombardirali ih mecima, piše Jutarnji.hr.

Neprobojni prozor kraj vozača u prvim je minutama napada pogođen, a čuju se meci koji udaraju u lim blindiranog automobila.

Vozač skreće i mijenja smjer, a onda kolegi daje u ruke veliku pušku.

"Ide za nama", govori vozač svom kolegi dok se potjera nastavlja.

Na snimci je moguće čuti vozača kako ubrzano diše, no ostaje nevjerovatno miran i sabran dok bježi napadačima.

Naglo skreće udesno i govori: 'Pucat će. J***o će pucati.' Potom nekoliko metaka udara vozilo.

Dodajući mobitel kolegi, vozač govori: 'Zovi Robbieja, zovi Josha. Pitaj ih gdje su.' No suvozač, u očiglednom šoku, ništa ne čini.

Par trenutaka kasnije, vozač, navodno umirovljeni policajac, zaustavlja vozilo, uzima pušku od suvozača pa izlazi iz automobila kako bi se suočio s pljačkašima.

Yusuf Abramjee, koji je ovu snimku objavio na Twitteru, napisao je kako su i vozač i suvozač preživjeli napad.

Kako piše portal SA Trucker, jedan od vozača iz drugog vozila u pratnji ubijen je u napadu, a iz policije su izvijestili kako su pljačkaši pobjegli bez da su uzeli novac, no kako niko nije uhićen.

Društvene mreže zapalile su se od komentara nakon što je objavljen video koji prikazuje herojski čin bivšeg policajca.

"Hollywood nam prikazuje glumce, stvarni život nam prikazuje heroje", napisao je jedan korisnik Twittera, a drugi dodao:

"Chuck Norris, James Bond, John Wick i Jason Bourne, svi oni žive u jednoj stvarnoj osobi... naklon do poda", samo su neki od komentara.