Skandal se dogodio u Kanadi, a srpski radnici su na snimcima grlili, ljubili i polijevali votkom striptizetu.

Kanada je na nogama nakon što su se prije nekoliko dana u javnosti pojavili snimci grupe građevinskih radnika iz Toronta, navodno srpskog porijekla, koji su napravili zabavu sa striptizetom, prenosi Žena.

Fotografije su prvo počele kružiti Twitterom, a onda je isplivalo i nekoliko snimaka na kojima se vide radnici koji djevojku grle, ljube i polijevaju je votkom, a jedan od njih joj liže međunožje.

Sve se, prema pisanju kanadskih medija, odigralo 9. aprila. Radnici uz sve nisu poštovali ni propisane epidemiološke mjere, odnosno nisu nosili maske, navode kanadski mediji.

– Srpska zajednica bruji o ovome – u opticaju je 15-minutni video na kojem se vide uglavnom stariji ljudi koji su ‘slavili’ odlazak u penziju kolege, uz treštanje srpskih narodnjaka, rakiju i plaćene striptizete – sve bez distance i maski, što je, za razliku od Srbije, u Kanadi big No-No. Navodno svi sudionici Srbi, što se lako utvrdi kada se čuje ton snimka.

Epilog ove nesretne avanture je da su tih sedam-osam srpskih porodica traumatično pogođene; podneseni su zahtjevi za razvod brakova, dečko (jedini ispod pedeset godina u društvu) koji je snimao i negdje objavio, u komi je nakon debelih batina. Privatna firma je izgubila milionske ugovore, svi zaposleni dobili su otkaze… Tragičan ishod jedne nevjerovatne gluposti – napisao je jedan komentator na Redditu, gdje su se raspisali o raskalašnoj zabavi.

Sve se dogodilo na građevinskom zemljištu “Mattamy Homes”, a radnici su iz kompanije “Nelmar Drywall”.

“Mattamy Homes” u službenoj izjavi ističe kako nisu znali da se ovakva zabava održava, ali su i potvrdili da je firma “Nelmar Drywall” otpustila sve radnike koji su u ovome sudjelovali.

Rezidencijalno građevinsko vijeće Ontarija dalo je izjavu u kojoj ističu da je situacija “odvratna”, posebno zato što učvršćuje stereotip da su “radnici na građevini mizogini”.

Iz firme “Nelmar Drywall” tvrde kako će poduzeti sve korake i povećati nadzor nad radnicima kako se ovakvo što ubuduće ne bi ponovilo.

Ontario se trenutno bori i s ogromnim porastom broja inficiranih koronavirusom, a industrija građevine bila je pošteđena restrikcija, za razliku od ugostitelja, te su svrstani u esencijalne radnike.