Procurili u javnost

Ministarstvo odbrane SAD-a potvrdilo je da su fotografije i video "neidentificiranih zračnih pojava", koji su procurili u javnost, a snimljeni su 2019. godine, stvarni i legitimne su slike neobjašnjivih objekata.

Fotografije i videozapise objekata u obliku trokuta koji trepću i kreću se kroz oblake napravilo je osoblje mornarice, rekla je glasnogovornica Pentagona Sue Gough u izjavi za CNN.

Također je potvrdila da je osoblje mornarice napravilo i fotografije tri neidentifikovana leteća objekta - jednog u obliku "sfere", drugog u obliku žira i jednog koji se karakteriše kao "metalni blimp".

- Kao što smo već rekli, da bi se održala operativna sigurnost i izbjeglo otkrivanje informacija koje bi mogle biti korisne potencijalnim protivnicima, DOD ne raspravlja javno o detaljima opažanja ili ispitivanja prijavljenih upada u naše poligone za obuku ili u određeni zračni prostor, uključujući te upade prvobitno označene kao UAP - rekla je Gough.

Kazala je da je Radna grupa za "neidentifikovane zračne pojave", osnovana u augustu kako bi istražila viđenja NLO-a koje je promatrala vojska, "uključila ove incidente u svoja tekuća ispitivanja".

Fotografije i videosnimci mornarice objavili su Mystery Wire i na web mjestu Extraordinary Beliefs prošle sedmice, ali internetom su kružili od prošle godine.

Prošle godine je Pentagon objavio tri videosnimka koji prikazuju "neidentificirane zračne pojave". Američkim obavještajnim agencijama naloženo je da Kongresu u junu daju neklasificirane izvještaje o takozvanim UAP-ima.Faktor/CNN