SLAVILI ROĐENDAN

Cristiano Ronaldo mogao bi vrlo lako postati predmet policijske istrage zbog kršenja mjera italijanske vlade u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Romantičanim odlaskom u Alpe sa svojom izabranicom Georginom Rodriguez fudbalska zvijezda prekršila je restrikcije koje su na snazi u Italiji.

Italijanske vlasti su zabranile putovanja između regija, no to očito zvijezda Juventus nije shvatila ozbiljno pa je odlučio sa Georginom posjetiti poznato skijalište Valle d'Aosta, koje je dva sata vožnje udaljeno od Torina.

Glavni povod za ovo bio je 27. rođendan Ronaldove izabranice, a koji su proslavili u utorak noćenjem u hotelu sa pet zvijezdica Le Massif.

O boravku u drugoj regiji svjedoče i objave na društvenim mrežama, a na jednoj od njih se vidi kako par uživa u vožnji motornim sankama.

Cristiano Ronaldo i Georgina su se u Torino vratili pred utakmicu Kupa Italije između Juventusa i SPAL-a, no Portugalac je bio na poštedi u ovom meču.

List La Stampa tvrdi kako je policija u četvrtak posjetila hotel u kojem su odsjeli Ronaldo i njegova partnerica, ali je on bio zatvoren.

Ronaldo i Georgina neće biti kažnjeni zbog povrede restrikcija jer nisu pronađeni u hotelu, te im tako nije mogla biti izrečena kazna od 400 eura.

Iako se Ronaldo u slučaju eventualne kazne mogao pozvati na neke povlastice, koje su predviđene u restriktivnim mjerama, dopisnik BeIN Sportsa Tancredi Palmeri izvještava kako policija istražuje cjelokupnu situaciju.