Interesantno

Bilo kako bilo, koja god da je vaša uloga u životu, ako ste srećni u svojoj koži – odlično.

Ipak, neke stvaru u životu definisane su sa našim rođenjem. Samim tim, u zavisnosti da li koristite više lijevu ili desnu stranu mozga, možda ćete biti predodređeni za neka zanimanja, hobije ili interesovanja.

Pa, zašto se ne bismo zabavili i provjerili koja nam strana mozga bolje radi?

Pogledajte ilustraciju ispod i recite nam iskreno, koju od dvije životnje ste vidjeli prvo?

Po riječima doktora i psihijatra Kristijana Rizeje, na ilustraciji se nalaze dvije životinje – majmun i tigar.

Vidjeli ste majmuna – desna strana aktivnija


To uglavnom znači da ste skloni umjetnosti ili imate umjetničku crtu, te da ste vješti sa rukama. Kreativni ste i slobodnog duha, uvijek spremni za nešto novo, drugačije…

Inspirišete druge i možete da razumijete više nego drugi ljudi, ipak, ono što je u vašem slučaju nekad dobro, a nekad i ne toliko je to što srce nerijetko dolazi prije razuma. Emocije su te koje vas vode.

Vidjeli ste tigra – lijeva strana aktivnija


Kod vas je razum taj koji vodi. Logičko razmišljanje prije svega, činjenice, logistika, metodika, linerno razmišljanje. U prevodu, prije svake “borbe” napravićete plan.

Baš kao i u prirodi, tako i u životu, tigar je taj koji čeka, vreba i napada kada mu stvari idu na ruku. Isto je i sa vama. Vi ste neko ko razmišlja o uzrocima i posljedicama prije djelovanja, a nerijetko bi se sjajno snašli kao vođe tima, piše RadioSarajevo.ba.