DJEČAK HOPE

Poršlo je gotovo pet godina otkako je svijet obišla potresna fotografija iz Nigerije. Na slici su bili danska humanitarka Anja Ringgren Loven i neuhranjeni i bolesni trogodišnji dječak ostavljen na ulici. Fotka na kojoj mu Anja daje vodu obišla je svijet te se u kratkom roku za pomoć djetetu skupilo dva miliona dolara. Anja je malenog odvela u kamp gdje mu je pružena pomoć, a zdravstveno stanje djeteta je bilo toliko loše da se nije znalo hoće li preživjeti.

Dječaka su roditelji ostavili na cesti gdje je danima lutao gladan i bolestan, a pretpostavlja se da je napušten jer su mu roditelji bili uvjereni da je vještac.

Četiri godine kasnije, Anja je njegova mama i dječak je zdrav i veseo. Dobio je ime Hope (Nada) i priliku za sasvim drugi život. Anja je po njemu nazvala novu humanitarnu organizaciju koju je osnovala (Land of Hope) i danas se sa svojom ekipom brine o drugim siročićima u Nigeriji.

Maleni Hope ima sedam godina, ide u školu i jako je talentiran za crtanje. Kažu da ga već zovu mali Picasso i da su neke od njegovih slika već prodane.

Autor: Index.hr