Savjeti

Bivši provalnici na internetu su anonimno podijelili savjete o tome gdje nije dobro skrivati vrijednije stvari i kako paziti da lopovu ne olakšate posao - budite mudriji od njih.

Priča se brzo proširila Internetom, u nekoliko postova na Redditu, a portal BuzzFeed donio je nekoliko savjeta kako izbjeći da vas opljačkaju. Evo nekih od njih:

1. Sef nije uvijek siguran

Taj sef u koji ste uložili novac i nije tako siguran kao što se čini - bilo koji sef koji nije pričvršćen vijkom i koji je dovoljno malen da ga mogu nositi jedna do dvije osobe zapravo uopće nije siguran.

2. Ormari su poznati kao 'rudnici zlata'
Sve što sakrijete u ormar, ma kako duboko zagurali, prosječan provalnik će pronaći, jer su ormari među njima poznati kao "rudnici" zlata.

3. Zaključajte prozore svoje kuće

"Kao problematična tinejdžerka pljačkala sam škole. Mogu reći ovo: zaključajte svoje proklete prozore. Čak u 99 posto provala smo ušli u stanove zbog prozora koji nisu bili zaključani, kaže 'fourier1234567890', a prenosi 24sata.hr.

4. Zaključajte automobil

Iznenadili biste se koliko često ljudi ostavljaju automobile otključanima s lijepim i vrijednim stvarima unutra. Mnogi ih zapravo ostave otključane i s ključevima unutra. Tako se krade većina automobila.


5. Budite kreativniji s rezervnim ključem

Ne držite rezervni ključ vani u blizini ulaznih vrata - ispod otirača, vrha okvira vrata i slično.

6. Ne ostavljajte vrijednosti u automobilu

Ne ostavljajte vrijedne stvari u automobilu. "Kad sam bila u srednjoj školi, pošteno smo se bavili 'obijanjem automobila u kojima se vidi vrijedne stvari kroz prozor", navodi jedan od anonimnih lopova.

7. Uključite neka svjetla kad idete na odmor

LED rasvjeta je danas jeftina. Ako će vaša kuća neko vrijeme biti prazna, razmislite o ulaganju u jedan od onih pametnih rasvjetnih sistema u kojima možete postaviti stvari tako da se u različitim prostorijama u stanu povremeno upale i ugase svjetla. Na primjer, dobro je da u kuhinji gori svjetlo za vrijeme večere, ili u spavaćoj kasnije noću i slično.


8. Zaključali ste ladice? E, to nije mudro

"Oh, hvala što ste zaključali ladice. Na taj način tačno znam gdje su dragocjenosti. Tu jeftinu ladicu od drveta stvarno mogu lako razvaliti", kaže GlutenFreeApples.