DADO DALMATINAC

Korisnik TikToka pod imenom Dado Dalmatinac podijelio je snimak u kojem govori da želi postiti mjesec ramazan iako je katolik.

U svom prvom videu posvećenom mjesecu ramazanu, ovaj mladić je upitao svoje pratioce da li je uredu da on kao katolik posti za ramazan te da li ima njihovu podršku. Pored toga objasnio je da on katolik iz Dalmacije te da poštuje sve vjere, nacije i rase.

@dado.dalmatinac #ramazan #katolik #musliman #samoljubav #vjera #snaga #izdržljivost ♬ original sound - Dado Dalmatinac
Poslije velike podrške pratioca na TikToku koji su mu poželjeli lak post i sreću, Dado je podijelio video u kojem govori da će se potruditi postiti cijeli mjesec ramazan. Kasnije je muslimanima koji ga prate čestitao početak ramazana i objasnio da će ih informisati o tome kako napreduje njegova odluka.

"Ja kao Dado iz Dalmacije odlučio sam postiti ramazanski post i ljude je to većinom obradovalo i zanima ih kakva su iskustva", rekao je Dado.

On je opisao kako je posljedni put jeo i pio sinoć u 22:30 sati, jer nije stigao ustati na sehur. On je opisao da je najteži dio posta bio ujutro, jer je bio žedan te da je poslijepodne osjetio glad. Za iftar je odlučio jesti sarmu, rižu i piletinu te zasladiti baklavama.

 
@dado.dalmatinac Širite ljubav, ne mržnju 💙#ramazan #iftar #dalmatinac #katolik #musliman #poštovanje ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic