Dok je boravio na obuci

Japanske vlasti uhapsile su Ramadana Sejdiua, direktora jedinice za politiku i monitoring javnih preduzeća Ministarstva za ekonomski razvoj.

On je uhapšen zbog seksualnog uznemiravanja, dok je bio na službenom putu u Japanu.

Izvori lista "Zëri" su izjavili da je Sejdiu od 10. avgusta do 04. septembra 2015. godine boravio u Kitakjušu na ostrvu Kjušu u Japanu, gdje je održana obuka o tretmanu otpadnih voda.

Sa Kosova je ovom treningu prisustvovala grupa od devet članova, a predsjednik grupe je bio uhapšeni Ramadan Sejdiu.

"Dana 01. 09. 2015. u Centru za obuku Jica u Kitakjušu na ostrvu Kjušu u Japanu zatvoren je Ramadan Sejdiu od strane državne policije Japana zbog nedoličnih akcija. Akcije nisu jasno iznijete do detalja, ali prema riječima onoga što je predstavio jedan od organizatora konferencije, pred učenicima obuka, Sejdiu je počinio zločin i zbog toga je zatvoren, i stoga će se suočiti sa zakonima države Japana", rekao je jedan kosovski zvaničnik koji je boravio u Japanu.

Isti je morao da se u večernjim satima 4. septembra 2015. godine vrati u svoju grupu, ali se to nije dogodilo jer je uhapšen od strane državne policije u Japanu.

List "Zëri" je kontaktirao ministra ekonomskog razvoja Bleranda Stavilecija ali nije dobio nikakav odgovor od njega po tom pitanju.

Službenik za informisanje Ministarstva za ekonomski razvoj, rekao je da oni nemaju zvaničnu informaciju o sudbini Sejdiua. Inače, iz ove kancelarije su potvrdili da se on nije pojavio na poslu.