Pucnjevima usmrtio djevojku Reevu

Na internetu su osvanule prve fotografije unutrašnjosti kuće poznatog svjetskog paraolimpijca Oscara Pistoriusa, koji je osumnjičen za brutalno ubojstvo svoje djevojke Reevae Steenkamp.

Na fotografijama se jasno vide oštećena vrata kupaonice, rupe od metaka te krvava wc školjka i pod. Slike pokazuju kako se u kući odvijao pravi obračun.
Istražitelji su mrlje krvi pronašli po cijeloj kući, uključujući na zidu i na kauču u prizemlju.
Podsjetimo, njegova djevojka Reeva Steenkamp ubijena je u njegovoj kući na Valentinovo 14. februara. Policija je kasnije pronašla pištolj, no i krvavu palicu. Strani mediji pišu kako je Pistorius tu noć bio pod utjecajem alkohola te da je konzumirao i zabranjene steroide koji potiču agresivnost.
Pistorius tvrdi da je slučajno ubio Steenkamp, s kojom je bio u vezi, zamijenivši je za provalnika, pa je pucao četiri puta kroz vrata. Tada je primijetio da Reeva nije u krevetu i razvalio vrata kupaonice s kriket palicom.
Manekenka je ubijena s tri hica, jedan od metaka završio je u laktu djevojke i slomio joj ruku, jedan ju je pogodio u desnu stranu glave, iznad uha, a treći u kuk.
Pistorius tvrdi da je bio mrak kada je pucao, no jedan od svjedoka je opovrgnuo te tvrdnje te rekao kako je tu noć čuo pucnjeve i vidio svjetlo.
"Imamo izjavu muškarca koji kaže da je te noći iz Pistoriusove kuće čuo pucnjavu. Izašao je na svoj balkon i vidio da su u sportaševoj kući upaljena svjetla. Nakon toga je čuo ženu kako vrišti, dva ili tri puta, a potom još pucnjave", rekao je glavni istražitelj.
Također je dodao kako je jedan metak pronađen izvan kupaonice, dok su preostala tri pronađena u kupaonici. Manekenka je ubijena pucnjevima odozgo što upućuje na to da je za vrijeme ubojstva Pistorius imao proteze na nogama.
Strani mediji svojedobno su pisali kako je djevojka paraolimpijske zvijezde Oscara Pistoriusa, Reeva Steenkamp, bila trudna, te da je to kod njega izazvalo napad bijesa i ljubomore, jer je navodno vjerovao kako se radi o djetetu njenog bivšeg dečka, ragbijaša Francoisa Hougaarda.