Smatra se nesretnim slučajem

Kineske vlasti su zaključile da je dijete spašeno iz kanalizacione cijevi prije dva dana tamo dospjelo nesrećnim slučajem i da zato protiv njegove majke neće biti podignuta zvanična optužnica, izjavio je danas lokalni zvaničnik.

Novorođeni dječak je poslije dvočasovnih napora vatrogasaca i medicinskog osoblja spašen iz kanalizacione cijevi ispod toaleta, a njegova nevjenčana majka i muškarac za koga se vjeruje da mu je otac su ga već odnijeli iz bolnice u kojoj se oporavljao.
Zvaničnik okruga Pudjang na istoku Kine, gdje se dogodio incident, rekao je da je muškarac zatražio test očinstva i da je, ukoliko se ispostavi da je on otac, spreman da sa majkom razgovara o izdržavanju deteta. Imena majke i potencijalnog oca nisu objavljeni.
Majka, koja je prisustvovala akciji spašavanja, nije priznala da je beba njena sve dok je dva dana kasnije nije ispitala policija zato što je bila u strahu, zaključila je policija. Ona je priznala da je zatrudnjela nakon kratke veze sa muškarcem, da je trudnoću krila od porodice i komšija i da se tajno porodila u subotu 25. maja u zajedničkom toaletu u zgradi. Dijete je slučajno ispalo u toalet, navela je ona, prenosi Tanjug.