Tražili otkupninu od pola miliona dolara

Dječakova majka je putem lokalnih medija pozvala pakistankske roditelje da ne dozvoljavaju svojoj djeci stvaranje virtuelnih prijateljstava, prenosi 24sata.info.

Pakistanska policija u ponedjeljak je spasila 13-godišnjeg dječaka kojeg je otela kriminalna banda postavivši mu zamku na popularnoj društvenoj mreži Facebook, saopštile su vlasti.
"Dječak, sin carinskog zvaničnika, stupio je prije šest mjeseci putem interneta u vezu s "prijateljima" koji su ustvari kriminalna banda iz Karačija, grada u kojem vlada nasilje bez presedana", kazao je za agenciju AFP Niaz Hoso, visoki zvaničnik lokalne policije.
Prošlog petka, banda je dogovorila sastanak s dječakom Mustafom, otela ga i prebacila u susjednu pokrajinu Balúčistán. Dječakova porodica je zatim dobila poziv da plati otkupninu od pola miliona dolara za njegovo oslobađanje.
Pakistanska policija je uspjela da lokalizira bandu prateći pozive upućene porodici i u ponedjeljkak ujutro izvela napad na otmičare, ubila četvoricu i uhapsila jednog.
Dječakova majka je putem lokalnih medija pozvala pakistankske roditelje da ne dozvoljavaju svojoj djeci stvaranje virtuelnih prijateljstava putem interneta.