Nije predložio ništa novo

Američki ministar vanjskih poslova Kerry nije predložio ništa novo kada je riječ o ponovnom otpočinjanju mirovnih pregovora između Palestine i Izraela i njegova jučerašnja posjeta Ramallahu ne mijenja situaciju.

Sekretar Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Yasir Abdu Rabbo je izjavio da šef američke diplomatije John Kerry nije donio nikakav novi prijedlog palestinskom predsjedniku Mahmudu Abbasu, sa kojim se jučer sastao u Ramallahu.
U izjavi za palestinsku televiziju, Abdu Rabbo je kazao da Kerry nije predložio ništa novo kada je riječ o ponovnom otpočinjanju mirovnih pregovora između Palestine i Izraela i da njegova jučerašnja posjeta Ramallahu ne mijenja situaciju.
Abdu Rabbo je kazao da je palestinsko rukovodstvo američkom ministru vanjskih poslova još jednom ponovilo ultimativne zahtjeve za početak pregovora sa Izraelom, a to su zaustavljanje nelegalne izgradnje jevrejskih naselja na palestinskoj zemlji, oslobađanje svih Palestinaca iz izraelskih zatvora, priznavanje granica iz 1967.godine, kao i izraelsko priznanje državnosti Palestine sa Jerusalemom kao glavnim gradom.