Nekoliko automobila zajedno sa putnicima palo je u vodu prilikom urušavanja jednog mosta u Washingtonu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), javio je dopisnik agencije Anadolija.

Policijski zvaničnici su izjavili da se u regiji Mount Vernon urušio most koji spaja autoput na tom području.
Prema posljednjim podacima, u trenutku nesreće u rijeci je završilo vozilo za odvoz smeća sa osobljem koje se nalazilo u vozilu.
Američka patrolna služba je saopćila da su tri osobe prebačene u lokalne bolnice, ali da se ne zna u kakvom zdravstvenom stanju se nalaze.
Još nije poznato kako je došlo do rušenja mosta između Seattlea i Vancouvera.
Međutim, ministarstvo saobraćaja savezne države Washington saopćilo je da bi uzrok rušenja mogla bila preveliki teret jednog kamiona.
Policija je saopćila kako još nije utvrđeno koliko osoba je palo u rijeku i da li ima ljudskih žrtava.
Veliki broj spasilačkih ekipa se nalazi na mjestu gdje se urušio most, na kome se nalazio autoput sa četiri trake, a star je više od 50 godina.
Prema pisanju američkih medija, ova nesreća će pokrenuti brojna pitanja o američkoj infrastrukturi koja je popularna tema predsjednika Baracka Obame, koji je već nekoliko puta upozoravao na dotrajalost puteva i želi da izdvoji više novčanih sredstava za obnovu u cilju poboljšanja privredne situacije.
Prema federalnim statističkim podacima, most izgrađen 1955. godine, ima rejting 57,4 od ukupno 100. To je znatno ispod prosjeka u državi Washington koji iznosi 80.
Američko udruženje inžinjera navodi da je više od četvrtine od ukupno 7.840 mostova u državi Washington strukturno neadekvatno ili funkcionalno zastarjelo.