Pokrenuta akcija pomoći žrtvama

Dobrotvorne organizacije, osiguravajuća društva i banke pokrenule su akciju pomoći žrtvama tornada u crkvi "First Baptist"

Bilans smrtno stradalih u tornadu koji je u ponedjeljak pogodio američki Oklahoma City su 24 osobe, a pretpostavlja se da bi pričinjena materijalna šteta mogla iznositi više od dvije miljarde dolara, javio je dopisnik agencije Anadolija.
Lokalna osnovna škola Plaza Towers i okolica škole najviše su pogođene tornadom. Spasilačke ekipe velikim dijelom završile su potragu, a veći broj stanovnika tog područja vraća se svojim domovima kako bi izvukli preostale stvari iz srušenih i oštećenih kuća.
Na mnogim oštećenim kućama okačene su američke zastave.
Humanitarne organizacije u regiji pogođenoj tornadom dijele hranu i piće, a snage sigurnosti nalaze se u pripravnosti zbog mogućih pljački koje se dešavaju nakon ovakvih nesreća.
Dobrotvorne organizacije, osiguravajuća društva i banke pokrenule su akciju pomoći žrtvama tornada u crkvi "First Baptist".
Tornado je u ponedjeljak pogodio američki Oklahoma City pri čemu su smrtno stradale 24 osobe, od kojih je desetero djece. Prema pisanju američkih medija, prečnik tornada iznosio je oko tri kilometra, a brzina vjetra dosezala je i 400 kilometara na sat. U naletu tornada koji je trajao oko sat vremena u potpunosti je uništen veliki broj stambenih objekata.