Snimljen na bostonskom maratonu

Istražitelji intenzivno analiziraju sve indicije koje bi ih dovele do lica koja su odgovorna za ekploziju dvije bombe na maratonu u Bostonu, u kojima su poginule tri osobe, a više od 170 je povrijeđeno. Posebnu pažnju posvetili su snimku misterioznog muškarca u crnom koji bježi sa mjesta nesreće.

Tako je bostonski TV kanal 7NEWS prikazao ekskluzivne kadrove jednog istog mjesta prije i poslije jedne od eksplozija. Na prvom se vidi svijetla torba pored sandučeta na ivičnjaku, odmah do ulice.
Na drugoj, koja je namjerno zamućena zbog stravičnih snimaka, nema ni traga od torbe. Čovek koji je napravio snimak kaže da je između prve i druge slike prošlo sat vremena.
Drugi građanin je istoj televiziji takođe poslao video-snimak sa lica mjesta, a agenti FBI ih proučavaju.
Čovjek je napravio video-snimak sa prozora kancelarije iznad mjesta ekplozije i na njima su zabilježeni trenuci neposredno poslije ekplozije.
Vidimo da su skoro svi ljudi skamenjeni, mnogi čuče pogureni na trotoaru, zaglunuli ili povrijeđeni. Samo jedan muškarac se ponaša potpuno drugačije: bježi u suprotnom smjeru od svih ostalih.
Obučen je u crno, pantalone su mu potpuno pocijepane, u fronclama, gleda čas lijevo, čas desno, a zatim se trkom udaljava.
Detektivi su ragovarali s čovjekom koji je napravio snimak.
"Vidite kako ta osoba zapravo bejži sa mjesta nesreće. Za to su moguća dva razloga: ili je povrijeđen, pa uspaničeno želi da se skloni, ili bježi jer je umiješan", rekao je on.
FBI je apelovao na građane da su istražiteljima potrebne takve informacije i snimci dok pokušavaju da sklope sliku onoga što se desilo.