Sanoliki američki neboderi u plamenu

Sjeverna Koreja, koja se sprema da uskoro ponovo lansira nuklearnu raketu, uprkos upozorenjima međunarodne zajednice, postavila je na YouTube video na kojem se vidi američki velegrad poput Njujorka kako gori poslije raketnog napada.

Snimak je na YouTube u subotu postavila sjevernokorejska zvanična internet stranica koja prenosi vijesti i propagandu s državnih medija.

Video prikazuje snove mladića, koji se prvo vidi na sjevernokorejskom svemirskom brodu lansiranom u orbitu, na istoj raketi koju je Pjongjang uspješno lansirao u decembru. Dok brod kruži oko Zemlje uz muziku "We Are the World" kamera zumira države koje nadlijeće uključujući radosnu i ujedinjenu Koreju. Fokus se potom prebacuje na grad prepun američkih zastava koji je izložen očiglednom raketnom napadu, gori i biva razrušen.

"Negdje u Sjedinjenim Državama crni oblaci dima valjaju se", tekst je koji se kreće preko ekrana i nastavlja: "Izgleda da je gnijezdo zla u plamenu koji je samo izazvalo".

Video se završava riječima mladića koji zaključuje da će se njegov san sigurno ostvariti.

"Uprkos svim pokušajima imperijalista da nas zgaze i izoluju... niko nikada neće moći da zaustavi narod koji korača prema konačnoj pobjedi", poručuje se na kraju videa.