Optužen za kršenje discipline

Pentagon je oslobodio optužbi za kršenje vojne discipline komandanta američkih snaga u Afganistanu generala Johna Allena zbog slanja elektronske pošte Jill Kelley sa Floride.

Njegova nominacija za komandanta NATO-a u Evropi trenutno je stopirana usljed izvšjetaja da su sadržaji poruka, poslatih Jill Kelley, bili neprikladni.
Pritužbe Kelleyjeve za uznemiravanje dovele su do istrage Federalnog istražnog biroa /FBI/ kojom je otkrivena ljubavna veza između direktora Centralne obavještajne agencije /CIA/ Davida Petraeusa i njegovog biografa Paule Broadwell. Petraeus je podnio ostavku na funkciju zbog vanbračne veze.
Zvaničnici američkog Ministarstva odbrane rekli su da Bijela kuća još nije donijela odluku da li će nastaviti sa nominacijom generala Allena za komandanta NATO-a u Evropi.
Kelleyjeva i general Allen dospjeli su u javnost nakon što je FBI preuzeo cijelu njenu prepisku, pošto se saznalo za skandal sa  Petreusom.
Ona je kontaktirala nadležne službe, pošto joj je Petreusova ljubavnica Paula Broadwell slala elektronsku poštu, prijetećeg sadržaja, misleći da je i ona u nekoj vrsti veze sa direktorom CIA.
FBI je istražio poruke od Jill Kelley, čime je otkriveno da je ona sa generalom Allenom imala podužu komunikaciju i odmah se posumnjalo da je nešto od važnih podataka moglo da se nađe u javnosti.