Maltretirali prolaznike

Dvojica muškaraca su uhapšena u Londonu tokom policijske istrage, nakon što se na internetu pojavio video na kojem muške osobe na području istočnog dijela tog grada tjeraju ljude na ulici da pokriju gole dijelove svog tijela i da proliju alkohol koji piju govoreći: "Ovo je muslimansko područje"

U videosnimku čuju se muškarci koji sebe nazivaju "muslimanskom patrolom" u Whitechapelu, kako muškarcu na ulici, koji drži limenku u ruci, govore da "ne pije u tom području, jer je to muslimansko područje". Nakon toga su mu naredili da prolije alkohol. 
Na istom snimku se vidi kako prilaze ženskoj osobi koja na sebi ima kratku suknju i govore joj da mora pokriti gole dijelove tijela, odnosno noge. 
Britanski mediji prenose da postoji još jedan video na kojem se vidi kako grupa muškaraca uzvikuje homofobne poruke i kako govori jednom muškarcu "idi odavde p****u, ne kreći se ovim područjem više". 
"Policija istražuje niz incidenata koji su se dogodili tokom vikenda, 12. i 13. januara, u istočnom Londonu, gdje je mala grupa pojedinaca prilazila građanima na javnim mjestima i uznemiravala ih", rekao je glasnogovornik Metropolitan policije, prenose britanski mediji. 
On je dodao da su dvojica muškaraca uhapšeni nakon što se video pojavio na YouTubeu. 
Kako se navodi u izvještajima, 22-godišnji muškarac je uhapšen u nedjelju u zapadnom Londonu, a 19-godišnjak jučer u poslijepodnevnim satima u istočnom Londonu. 
Njih dvojica su uhapšeni pod sumnjom da su prolaznicima nanosili tjelesne povrede te zbog remećenja javnog reda i mira. 
Glasnogovornik londonske policije je dodao da se ovaj incident shvata veoma ozbiljno te naglasio da se radi o počiniocima pojedincima, a ne ljudima koji imaju podršku islamske zajednice u toj zemlji za činjenje ovakvih djela.