Evropa 2035. godine

Ruski eksperti, na osnovu dokumenata CIA, ruske službe GRU i još nekoliko izvora, načinili kartu Evrope 2035. godine. Albanija će se ujediniti sa Kosovom i dijelom Makedonije i stvoriti Veliku Albaniju. Bosnu će podjeliti Srbija i Hrvatska. Ozbiljne promjene u Španiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji.

Evropu u narednih dvadesetak godina čekaju ogromne promjene, smatraju ruski stručnjaci, koji su na osnovu analiza dokumenata američke CIA, ruske službe GRU i ekspertskih grupa na čijem se čelu nalaze Zbignew Brzezinski i Samuel Huntington načinili mapu "Nove Evrope".

Serija velikih teritorijalnih promjena počeće u Britaniji, gdje će Škotska proglasiti nezavinost, što će predstavljati inicijalnu kapislu za ujedinjenje Irske, piše ruski Ekspres, prenosi portal "Shekulli".

Katalonci i Baski će proglasiti nezavisnost od Španije, što će imati posljedice i u susjednoj Francuskoj, gdje će, kako navode ruski eksperti i početi "raspad multikulturalizma". U jugu Francuske će nastati islamska država, a oblast Lorraine će se priključiti Njemačkoj.

Raspašće se i Belgija, a Flamanci će se priključiti Holandiji, dok će se Italija raspasti na bogati sjever i siromašni jug, a Sardinija i Sicilija će proglasiti nezavisnost.

Teritoriju Bosne i Hercegovine će podjeliti Srbija i Hrvatska, a nastaće i Velika Albanija, koju će činiti Albanija, Kosovo i dio Makedonije.

Tužna sudbina, smatraju ruski analitičari, očekuje i Poljsku, koja će morati da se odrekne dijelova teritorije poslije serije novih sporazuma između Rusije i Njemačke.

Belorusija će nestati i postaće dio Rusije, kao i dijelovi baltičkih država i Ukrajine. Velike promjene se očekuju i na Kavkazu, jer se smatra da Rusija neće moći da zadrži Čečeniju i Dagestan.