Ukrajinske vlasti poručuju

"Ukrajinske vlasti ponudile su oslobađanje bivše ukrajinske premijerke Julije Timoshenko, u zamjenu za uplatu u visini od 7 milijardi dolara", rekao je Oleh Rybachuk bivši šef ureda predsjednika, prenosi ruska novinska agencija RIA.

Naime, Rybachuk je naglasio kako je ponuda "stavljena na stol" nakon razgovora predsjednika Viktora Janukoviča s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.
Merkel šokirana
Tvrdi se kako se ponuda krije od javnosti koja bi mogla biti nezadovoljna ovakvom trgovinom, a da službena ponuda zaista stoji potvrdio je Rybachuku jedan od savjetnika kancelarke Merkel.
"Savjetnik Angele Merkel rekao mi je kako je nakon što je Janukovič dao ponudu, kancelarki trebalo dosta vremena da 'dođe k sebi'. Nakon što se pribrala, prestala ga je oslovljavati", rekao je Rybachuk o Janukovičevoj ponudi. 
Ruske agencije prenose kako za sada nema službenog komentar iz ukrajinske vlade na ovakve izjave.
U pola cijene?!
Podsjetimo, Timošenko izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloporabe položaja, a njezin slučaj svjetsku je javnost posebno zaintrigirao nakon što se zdravstveno stanje nekadašnje premijerke naglo pogoršalo, ali i nakon njezinih tvrdnji kako je u zatvoru pretučena od strane čuvara te da se prema njoj ne postupa na humani način. 
Bivšoj ukrajinskoj čelnici uskoro kreće i suđenje u kojem se tereti da je sredinom devedesetih godina, kao čelnica tvrtke koja se bavila uvozom i distribucijom plina, izbjegla platiti porez u iznosu od nekoliko milijuna dolara. 
Trenutni predsjednik Ukrajine tereti je da je ukrala 14 milijardi dolara, no velikodušno je "ponudio" pola te cijene za slobodu Timošenko.