Neoporavljeni

Četiri njemačka aerodroma u ponedjeljak će raditi sa smanjenim kapacitetom, a 351 let je otkazan zbog planirane 24-satne obustave rada osoblja zaduženog za sigurnosne provjere.

Četiri njemačka aerodroma u ponedjeljak će raditi sa smanjenim kapacitetom, a 351 let je otkazan zbog planirane 24-satne obustave rada osoblja zaduženog za sigurnosne provjere, objavio je u subotu sindikat Verdi.

“Morat ćemo očekivati ​​duža čekanja i otkazivanja letova”, rekao je sindikat koji je uputio poziv da se podrže njegovi zahtjevi za većim platama i poboljšanim radnim uvjetima, prenosi Hina.

Iz Berlina, Bremena, Hamburga i Hannovera bit će otkazan 351 let, što će utjecati na gotovo 100.000 putnika, procjenjuje udruga aerodroma ADV.

Oporavljanje od krize

Njen izvršni direktor Ralph Beisel osudio je “zloupotrebu” sindikata, s obzirom da se aerodromi jedva oporavljaju od “najdublje krize u avijaciji”.

Sindikat Verdi kaže da “raditi 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici negativno utječe na porodični život (…). Uvjeti rada moraju postati privlačniji kako bi dovoljan broj ljudi bio spreman raditi ovaj posao”.