Hamburg

Nema naznaka da je počinitelj pokolja u bijegu i mogao bi biti među mrtvima, objavio je Bild pozivajući se na policijske izvore.

Hamburška policija napad na crkvu Jehovinih svjedoka u kojoj je ubijeno sedmero ljudi smatra izoliranim incidentom, objavila je agencija dpa pozivajući se na sigurnosne izvore, prenosi Hina.

Nema naznaka da je počinitelj pokolja u bijegu i mogao bi biti među mrtvima, objavio je Bild pozivajući se na policijske izvore.

Njemački mediji dodaju kako motivi napada za sada nisu poznati.

Nepoznati počinitelj ubio je hicima iz vatrenog oružja najmanje sedam, a ranio više osoba u dvorani Jehovinih svjedoka u Hamburgu.

Ranjeno 17 osoba

Prethodno je policija pozvala građene putem aplikacije za uzbunjivanja da se sklone na sigurno i ne izlaze iz svojih kuća toliko dugo dok su počinitelj ili počinitelji u bijegu.

"Potražite sklonište što je brže moguće“, pisalo je u poruci.

Istovremeno su građani pozvani da preko društvenih mreža ne šire netačne informacije.

Mjesto napada policija je ogradila i ondje su sada specijalne postrojbe.

Lokalni list Hamburger Morgenpost, prenosi Tanjug, izvještava da je 17 osoba lakše ranjeno.

Najavljeno je kako će predstavnici policije danas popodne na konferenciji za medije iznijeti detalje događaja i rezultate istrage.

Izjave svjedoka

Gregor Miesbach, koji živi nedaleko od zgrade u kojoj se pucnjava desila, kaže kako je čuo pucnje i snimio osobu koja ulazi u zgradu kroz prozor. Naveo je kako su potom pucnji bili unutar zgrade.

Za njemačku agenciju NonstopNews je kazao kako je čuo najmanje 25 pucnjeva.

Studentica Laura Bauch, koja također živi u susjedstvu, za DPA je navela kako su bila „četiri perioda pucanja“.

„Bilo je po nekoliko pucnjeva u ovim periodima koji su se dešavali u intervalima od 20 sekundi do minute“, istakla je o dodala kako je kroz prozor vidjela osobu koja trči sa prizemlja na drugi sprat dvorane Jehovinih svjedoka.