Enigma!

Muškarac (22), opisan kao terorista povratnik, pokušao je u utorak da otme pištolj policajcu u policijskoj stanici u Ansiju u Francuskoj, uzvikujući "Alahu akbar", prenosi Gazeta express.

Francuski list "Le Parissien" izvjestio je o uznemirujućim putovanjima uhapšenog Noe E. Prema pisanju tog medija, on je putovao u Saudijsku Arabiju i na Kosovo.

Kako se navodi, 22-godišnjak je bio u pritvoru na dan incidenta, jer je radnije osuđen je za terorizam. Lokalno tužilaštvo je već počelo istragu nakon što su otkriveni detalji njegovih prethodnih putovanja.

"Da li je Noe E, planirao da izvrši krvavi teroristički napad na francuskom tlu? Ili je to samo nesporazum", pitanja su koja francuski list postavlja u članku.

Le Parissien piše da su namjere uhapšenog mladića, po povratku sa "putovanja po islamskim zemljama", enigma kojom se bave istražitelji.

Nakon što je napao policajca iz policijske stanice u Ansiju, gdje je ispitivan o svom putovanju, odveden je u prostorije Generalnog direktorata za unutrašnju bezbjednost, prije nego što je konačno optužen u petak 25. novembra u Parizu i zatvoren.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express