Poginulo šest osoba

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan obratio se javnosti nakon eksplozije na istanbulskoj aveniji Istiklal. Erdogan je u obraćanju rekao kako je poginulo najmanje šest osoba, a da su 53 povrijeđene.

"Nakon podmuklog napada, naše sigurnosne snage su izašle na mjesto događaja, a povrijeđeni su otpremljeni u okolne bolnice. Napori da se putem terorizma preuzme Turska i turska nacija neće postići cilj ni danas, ni sutra", rekao je Erdogan u prvom obraćanju nakon napada.

Ukupno šest osoba je do sada poginulo, četiri na licu mjesta, a dvije osobe u bolnici. Povrijeđene su 53 osobe.

"Naš narod treba biti siguran da će počinitelji biti kažnjeni kako zaslužuju otkrivanjem svih elemenata koji stoje iza napada u ulici Istiklal. Ima šest smrtnih slučajeva, od kojih su četiri na mjestu zločina, a dva su u bolnicama, broj sam dobio od našeg guvernera Istanbula. Broj pvorijeđenih je 53. Osim toga bilo je ogrebotina i sličnih povreda.. Brojevi se mogu mijenjati. Ovo je broj koji sam lično dobio od našeg guvernera", kazao je turski predsjednik.
  Erdogan je kazao i kako se u napadu osjeća smrad terorizma, ali da je prerano davati konačne zaključke.

"Bilo bi pogrešno reći da je to sigurno terorizam, ali prva kretanja, informacije koje nam je prenio prvi guverner, ovdje se osjeća miris terorizma", rekao je Erdogan.

Dodao je da postoje indicije da je u napad umiješana jedna žena, te da će konačnu odluku donijeti nakon što pregledaju snimke sa kamera.