Objavljen snimak

Biološki otac ubijenog 15-godišnjaka Sebastiana Kalinowskog nazvao je njegovu biološku majku "najvećim zlom koje hoda ovim svijetom" nakon što je osuđena na doživotni zatvor, od čega mora odslužiti 39 godina, jer je zajedno s očuhom mučila i ubila njihovog sina.

Petnaestogodišnjeg školarca mjesecima su brutalno zlostavljali njegova majka Agnieszka (36) i očuh Andrzej Latoszewski (38), inače majstor borilačkih vještina koji koristi steroide, piše Daily Mail.

Tinejdžera su u domu u Huddersfieldu više puta tukli letvom kreveta, bičevali ga produžnim kablom i ubadali istrošenim iglama koje je koristio njegov očuh.

Umro je nakon što su neliječeni višestruki prijelomi rebara uzrokovali sepsu i otkazivanje organa.

Veliki dio mučnog zlostavljanja snimljen je sistemom CCTV kamera postavljenim oko kuće u Huddersfieldu kako bi "nadzirali i kontrolirali" Sebastiana.

- Udarali ste šakama, nogama i koljenima njegovo tijelo na isti način kao što ste to radili svojoj bokserskoj vreći. Jednostavno vas nije bilo briga šta se događa Sebastianu i niste bili svjesni boli koju mu nanosite - kazala je tokom izricanja presude sudinica.

Policija je danas poslijepodne objavila jezivi snimak koji prikazuje Sebastiana prije smrti.

Video od 22 sekunde, snimljen CCTV-om, prikazuje tinejdžera kako oprezno prolazi kroz svoju spavaću sobu kako bi sjeo na stolicu.

U kratkim hlačama i majici mladić se polako spušta na stolicu te sjedi pogrbljen i okrenut prema zidu.

- Svako ko je pogledao makar i dio snimka CCTV-a, može samo biti krajnje užasnut onim što je vidio i zbunjen zašto bi se neko tako ponašao prema tinejdžeru. Postavlja se pitanje zašto bi se neko tako ponašao. To je pitanje koje i sama postavljam - rekla je sudinica.

Par ubica, koji su se vjenčali u zatvoru nakon što su ranije ove godine osuđeni, dobio je doživotni zatvor, a moraju odslužiti najmanje 39 godina.

Tokom suđenja, koje je trajalo šest sedmica, porota je bila prisiljena satima gledati užasne snimke na kojima se vidi kako je Sebastian zlostavljan i mučen.

Kalinowska je prethodno priznala okrutnost prema djetetu, dok je Latoszewski priznao ubistvo iz nehata, no oboje su porekli ubistvo.



Faktor/Daily Mail