Dogodilo se u Engleskoj

Hipnoterapeut (58) u Engleskoj, koji je hipnotizirao ženu, naredio joj da se skine, a zatim je seksualno napastvovao, osuđen je na 29 mjeseci zatvora.

Ian Roper je uvjerio žrtvu da se nalazi na plaži i stavlja na tijelo kremu za sunčanje, nakon čega joj je naredio da skine odjeću. Zatim ju je naveo na seksualnu aktivnost bez njenog pristanka.

Kad se hipnotizirana žena probudila iz transa, Roper ju je pokušao ponovno hipnotizirati kako ne bi znala što se dogodilo, piše Daily Mail.

Hipnoterapeut je isprva tvrdio da su optužbe lažne, ali je kasnije, tokom suđenja na sudu u Bradfordu, priznao krivnju.

Žrtva, čiji identitet nije otkriven, napadnuta je tokom svoje druge seanse hipnoze s registriranim terapeutom Ianom Roperom.

- Rekao je da je jedina stvar koja je važna njegov glas i da mora slušati njegove naredbe. Zatim je kazao da leži na suncu, da joj postaje sve više vruće i da se mora namazati kremom za sunčanje - kazao je tužitelj na sudu i dodao:

- Roper joj je nakon toga rekao da skine grudnjak i ostalu odjeću te je počeo dirati, pri čemu se žrtva probudila iz transa. Uspjela je doći sebi i odgurnuti optuženika. Roper ju je pokušao ponovo hipnotizirati, no nije uspio - dodao je.

Nakon što se žena požalila policiji, hipnoterapeut je policajcima rekao da nikada ni s kim nije imao seksualne odnose dok su bili pod hipnozom.

No tokom istrage na njegovom računaru pronađene su neprimjerene fotografije djece.

Roper se na sudu izjasnio krivim za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka i posjedovanje neprimjerenih fotografija.

U petak je osuđen na 25 mjeseci zatvora te mu je zabranjeno da nastavi s praksom hipnoterapije.

Faktor/Daily Mail