U saobraćajnoj nesreći na autoputu, kojim se povezuju turski gradovi Gaziantep i Nizip, poginulo je 16 osoba, dok su 22 osobe povrijeđene.

Guverner Gaziantepa Davut Gul je objavio da su u nesreći učestvovali autobus, vozilo spasilačke službe i ambulantno vozilo. Prema njegovim riječima, od 16 poginulih osoba, njih 15 je iz Gaziantepa, među kojima su tri vatrogasca, dva zdravstvena radnika i dva medijska radnika. Strahuje se da će broj poginulih biti veći. Gul je istakao detalje ove užasne nesreće.

"Automobil je imao nesreću. Dok su vatrogasci, medicinari i njihove kolege intervenirali, sudario se autobus 200 metara iza njih. Intervencije se nastavljaju, povrijeđeni se transportuju u bolnice i izražavam saučešće našoj naciji", izjavio je.
  Uposlenici medijske agencije Ihlas (IHA) Muhammed Abdulkadir Esen i Umut Yakup Tanriover bili su na putu ka drugom zadatku i vidjeli su da se nesreća desila. Zaustavili su se kako bi pomogli povrijeđenima, a potom su i sami poginuli. Sadržaj priloženog videosnimka je uznemirujući.

Autobus je udario u parkirano vozilo Hitne pomoći, vatrogasno vozilo i vozilo agencije IHA koje se koristi za direktne televizijske prijenose.

IHA-in reporter Said Vakkas, koji je uživo izvještavao o ovoj nesreći, nije mogao suzdržati suze. Ono što je vidio opisao je kao bojno polje. Nije mu jasno kako se mogla desiti ovako strašna nesreća, piše list Daily Sabah.