Predsjednik Turske

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina otputovao je u posjetu Sočiju, u Rusiji, javlja AA.

Erdogana i delegaciju na aerodromu ”Ataturk“ ispratili su potpredsjednik države Fuat Oktay, guverner Istanbula Ali Yerlikaya, komandant 3. korpusa general-major Levent Ergun, prvi zamjenik Regionalne skupštine u Istanbulu Zeynil Abidin Okul i predsjednik Stranke pravde i razvoja za Istanbul Osman Nuri Kabaktepe.

U Soči s Erdoganom otputovali su ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, odbrane Hulusi Akar, energetike i prirodnih resursa Fatih Donmez, trezora i finansija Nureddin Nebati, trgovine Mehmet Mus, poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, šef obavještajne službe Hakan Fidan, šef Ureda za komunikacije Fahrettin Altun, glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin i šef Odjela za odbrambenu industriju pri Predsjedništvu Ismail Demir.

Tokom jednodnevne posjete, planirano je da Erdogan s ruskim kolegom razgovara o odnosima dviju zemalja, te globalnim i regionalnim pitanjima.