Privedeni su 15. juna

Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, porijeklom sa Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS, prenosi Zeri.

Porodica kosovskog porijekla krenula je putem džihadističke propagande na internetu i obučena je da izvodi terorističke napade.

Kako prenose italijanski mediji, oni su planirali napad eksplozivnim napravama u Italiji, a tamošnje pravosuđe ih istražuje zbog saradnje u cilju terorizma ili rušenja demokratskog poretka, regrutovanja i obuke u terorističke svrhe, uključujući i međunarodne.

Muškarac i žena privedeni su 15. juna po nalogu tužilaštva u Trentu, a sud je izrekao mjeru bezbjednosti „kućni pritvor” 18. juna.

Odluka o bezbjednosnoj mjeri, prema riječima karabinjera, određena je potrebom da italijanski pravosudni organi garantuju deradikalizaciju dvoje osumnjičenih i njihove porodice.

Prema istražiteljima, oni bi nakon terorističkog napada u Italiji pobjegli u Afriku, gdje bi se pridružili terorističkoj organizaciji "Islamska država" - ISIS.

Tokom akcije oduzeta je računarska oprema i hemijski proizvodi, materijal za izradu eksplozivnih naprava, koji su odvedeni na tehnički uviđaj.

Izvor: Kosovo Online/Zeri