UNIŠTIO

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump optužio je sadašnjeg predsjednika Joea Bidena da je za nešto više od godinu koliko upravlja Bijelom kućom uspio uništiti "američki san".

Govoreći na mitingu svojih pristalica pod nazivom "Spasite Ameriku" u Georgiji, Trump je izrazio ogorčenost na Bidenovu administraciju zbog ukrajinske krize, visoke inflacije i naglog poskupljenja goriva.

"Možete uzeti i spojiti petoricu najgorih predsjednika u američkoj historiji oni nisu nanijeli toliko štete koliko je učinio Biden za samo 15 mjeseci. On je za tek nešto više od jedne godine uspio da bukvalno ubije američki san", izjavio je Trump.

Trump je pozvao Amerikance da ne gube nadu, jer će se Amerika, uz pravo vodstvo, vratiti veća, snažnija i moćnija nego ikad.

Bivši, 45. predsjednik SAD-a optužio je Bidena da je osramotio naciju, ponižavajućom predajom u Afganistanu i visokom inflacijom, najvišom u posljednjih 40 godina.

Trimp je "uperio prst" ka Bidenu i zbog rastućih cijena gasa, za koje je rekao da su najviše u historiji, kao i zbog zastoja u pitanju migracija i ruske invazije na Ukrajinu.

Prema njegovim riječima, granice SAD su "potpuno demolirane, a krvožedni kriminalci pljačkaju gradove kojima upravljaju demokrate".

On je naglasio da je više smrtnih slučajeva povezanih sa covidom registrovano 2021. nego 2020. godine, te da Biden, "baš kada se mislilo da stvari ne mogu biti gore", nije uspio da odvrati Rusiju od rata u Ukrajini.

Trump tvrdi da se ukrajinska kriza nikada ne bi dogodila da je on sada predsjednik SAD, te da Amerika trenutno ima lidera koji "nema pojma šta se dešava niti gdje se nalazi", te da se lažnim vijestima pokušava reći da se Biden "izvrsno ponaša".