Nije uspjelo

Ispostavilo se da su ruski vojnici pokušali zaplijeniti vozila ukrajinskih snaga i otići u Kijev kamuflirani ukrajinskim vozilima. Slike prikazuju ruske vojnike, koje je u posljednji trenutak primijetila i ubila ukrajinska vojska, javlja AFP.

Nakon operacije koju je Rusija pokrenula u Ukrajini, i dalje stižu vanredne vijesti. Dok je rusko Ministarstvo obrane objavilo da je glavni grad Ukrajine Kijev opkoljen sa zapada, ukrajinske snage počele su dizati u zrak mostove kako bi spriječile Ruse u napredovanju. Sve ovo dokazuje koliko su Rusi zaslijepljeni zauzimanjem Kijeva.



Ruski vojnici, koji su zaplijenili ukrajinska vojna vozila na istoku Ukrajine, napredovali su prema centru grada Kijeva.

Ukrajinska vojska primijetila je i zaustavila vozila, ali su vojnici bili šokirani kada su vidjeli kamuflirane ruske vojnike u vozilu, pa su ih ubili.
Ubijeni ruski vojnici nosili su maskirnu odjeću ukrajinske vojske.



Ukrajinski ambasador u Ankari Vasyl Bodnar rekao je u današnjem prijenosu uživo: "Nema sukoba u blizini vladinih zgrada. Diverzantska skupina koja je nosila ukrajinske uniforme pokušala je stvoriti paniku u društvu i oni su zaustavljeni".



Ruske snage približavaju se Kijevu sa sjevera i sjeveroistoka. Ukrajinska vojska saopštila je kako raste strah da bi glavni grad Kijev mogao pasti drugog dana ruske ofenzive.