ISTRAGA U TOKU

Policija i Državno tužilaštvo u srijedu su u zajedničkom saopćenju objavili kako postoji sumnja da nije ubrizgana vakcina protiv koronavirusa te da pacijenti o tome ništa ne znaju

Državno tužilaštvo u Konstanzu istražuje doktoricu iz okruga Bodensee koja se sumnjiči kako je u svojoj ordinaciji u Markdorfu vakcinisala 430 osoba vakcinom protiv koronavirusa u koje je navodno nešto umiješano. Prema informacijama SWR-a, koje prenosi Fenix magazin, pacijenti su mislili kako se vakcinišu vakcinom protiv koronavirusa.

Test na antitijela
Glasnogovornik Okružnog ureda Bodenseekreis kazao je kako je nadležni Odjel za zdravstvo kontaktirao 430 pacijenata koji su prethodno došli u doktorsku ordinaciju kako bi primili vakcinu protiv koronavirusa. Svi će morati napraviti test na antitijela. Prema informacijama SWR-a, istragu je pokrenula pacijentica koja se i sama vakcinisala u toj ordinaciji. Pacijentica je izrazila strah od nuspojava, a doktorica joj je navodno rekla kako se ne treba brinuti jer je u vakcinu umiješala nešto homeopatsko. Nakon konsultacija s porodičnim ljekarom, žena je prijavila slučaj.

Policija pretražuje ordinaciju
Kasnije je ustanovljeno da kod tri pacijenta nisu pronađena antitijela unatoč dvije doze vakcine, a za to nije bilo nikakvih medicinskih ili drugih razloga. Policija i Državno tužilaštvo u srijedu su u zajedničkom saopćenju objavili kako postoji sumnja da nije ubrizgana vakcina protiv koronavirusa te da pacijenti o tome ništa ne znaju. Doktorica nije htjela komentirati istragu, piše SWR.

– Krajem novembra policija je pretražila ordinaciju i prikupljala dokaze. Istraga se nastavlja. Privremena profesionalna zabrana doktorici i ostalim zaposlenicima ordinacije još nije izrečena jer je istraga tek pokrenuta – rekao je glasnogovornik Ureda javnog tužitelja u Konstanzu.