SAD

YouTuber koji roni "na dah" otkrio je vozilo dvoje tinejdžera koji su nestali pre 21 godinu u ruralnom Tennesseeju u SAD-u.

Policija okruga Vajt je 1. decembra potvrdila da je otkrio automobil koji je odgovarao onom koji su vozili Erin Foster (18) i Džeremi Behtel (17), koji su prijavljeni kao nestali u aprilu 2000. godine.

Jeremy Beau Sides, čiji se YouTube kanal zove Exploring with the Nug, rekao je za CNN da je naišao na slučaj dok je pregledavao bazu podataka nestalih osoba.

- Kada sam vidio da su dvojica tinejdžera nestala i da su nestala u autu, to me je zaintrigiralo. Kada sam pogledao grad u kojem su posljednji put viđeni, vidio sam da kroz njega protiče velika rijeka. To mi je samo govorilo da idem - rekao je Sides.

Otišao je u Spartu, sjedište okruga White County, Tennessee. Njegova prva potraga bila je neuspješna, ali je nastavio i pogledao drugu lokaciju duž rijeke Calfkiller. I tu je Sides došao do otkrića.

Njegov video prikazuje trenutak.

- Vau, oh, to je 100 posto auto ispred mog lica. Tražio sam cijeli dan i konačno sam našao auto - kazao je.



Po prijemu Sidesovog poziva, policijski tim je"stigao na lice mjesta za nekoliko minuta da izvrši uviđaj. POtvrđeno je da se vozilo podudara sa onim koje je nestalo.

Otkriće je za njega bilo uzbudljivo, ali tužno jer to znači da su dva tinejdžera preminula.

Rekao je da se nada da bi ovo moglo pomoći da se unese mir u porodice nestalih tinejdžera.

Posmrtni ostaci u automobilu tek treba da budu identificirani i bit će poslani na genetsko DNK testiranje i moguća poređenja sa stomatološkim kartonima, saopćile su vlast.

Faktor/CNN