Dvije osobe su poginule, a tri povrijeđene u pucnjavi koja se dogodila na jugoistoku Moskve, prenose ruski mediji.

Prema pisanju ruskog lista Kommersant, pucnjava se dogodila ispred javne ustanove Rjazanski kada je 45-godišnji Sergej Glazov otvorio vatru na osobe koje su se nalazile u blizini centra.

Iako se na početku nisu znali detalji incidenta, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije Irina Volk objasnila je pozadinu cijelog slučaja.

"Sergej Glazov je htio da uđe u zgradu, ali ga je na ulazu zaustavio stražar i zamolio ga da stavi masku. Kao odgovor, muškarac je izvadio pištolj i počeo pucati.

Tokom pucnjave, Glazov je ubio jednog zaposlenika centra i jednog posjetioca. Također, tri osobe su povrijeđene, a među njima je i 10-godišnja djevojčica. Nakon incidenta, Glazov je uhapšen", rekla je Volk.

Nakon pucnjave, oglasio se i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin koji je izrazio saučešće porodicama poginulih.

"Ubica je priveden. Izražavam saučešće porodicama žrtava. Ljekari daju sve od sebe da pomognu ranjenima", rekao je Sobjanin.

Kako tvrdi Kommersant, Glazova će prije pritvora pregledati psihijatar jer se navodi kako je prilikom hapšenja bio u neuračunjivom stanju.

"Glavno istražno odjeljenje u Moskvi pokrenulo je postupak. Muškarcu prijeti kazna zatvora od osam do 20 godina ili doživotni zatvor", saopćeno je iz ruske policije.