Kanada

Policija u Kanadi traga za muškarcem za kojeg kažu da je napao medicinsku sestru udarivši je nekoliko puta u lice, a potom srušivši na tlo, nakon što je njegovoj ženi bez njegove dozvole dala vakcinu protiv COVID-19.

U ponedjeljak, oko 9.15 sati po lokalnom vremenu, muškarac je ušao u apoteku Brunet u Sherbrookeu, gradu u južnom Quebecu, i "optužio" medicinsku sestru staru oko 40 godina da je vakcinisala njegovu suprugu, rekao je glasnogovornik policije Sherbrookea Martin Carrier za CNN.

- Bio je jako ljut, vrlo agresivan, pitao je medicinsku sestru zašto je vakcinisala njegovu suprugu bez njegovog pristanka. I udario ju je više puta u lice tako da medicinska sestra nije imala vremena za odbranu ili objašnjenje... Pala je na tlo, a osumnjičeni je izašao iz apoteke - dodao je Carrier.

U Kanadi ne postoje zakoni koji kažu da je pojedincima potrebna dozvola supružnika za vakcinisanje, a nije jasno je li njegova žena dala pristanak.

Medicinska sestra je kolima hitne pomoći prevezena u obližnju bolnicu gdje joj je pružena pomoć zbog višestrukih povreda lica.

Kao rezultat incidenta, apoteka je obustavila vakcinisanje.

Policija nema ime ili fotografiju osumnjičenog niti sigurnosne snimke incidenta. Međutim, oni imaju opis čovjeka i nadaju se da će uz pomoć javnosti uspjeti da ga identifikuju i optuže za napad.

Carrier je rekao da je osumnjičeni opisan kao muškarac od 30 do 45 godina, visok 182 centimetra, srednje tjelesne građe sa tamnijom kožom, kratkom smeđom kosom, debelim obrvama, po dva mala uboda na svakom uhu i tetovažom na ruci koja je, moguće je, u obliku križa.

Faktor/CNN