Nestala prije nekoliko sedmica

FBI je potvrdio da tijelo pronađeno u nedjelju u nacionalnom parku Wyoming pripada nestaloj blogerki iz Sjedinjenih Država Gabby Petito.

Mrtvozornik je zaključio da je njena smrt ubistvo, ali nije dao nikakve indicije o tome kako je umrla. Petito (22) je posjetila Nacionalni park Grand Teton sa svojim zaručnikom, Brianom Laundriem (23).

Policija ne zna gdje se nalazi Laundrie i trenutno tragaju za njim. On se u ovom slučaju smatra "osobom od interesa", ali nije optužen za bilo koje krivično djelo.

Par je putovao nekoliko sedmica prije nego što se Laundrie 1. septembra vratio kući na Floridu sam. Porodica Gabby Petito prijavila je njen nestanak 10 dana kasnije.

Laundrie nije kontaktirao policiju niti porodicu Petito kada se vratio.

Nekoliko sedmica prije nego što se Laundrie sam vratio na Floridu, policija u gradu Moab u Utahu dobila je poziv o mogućem nasilju u porodici. Snimci na uniformi policajca pokazuju kako Petito plače i žali se na svoje mentalno zdravlje.

U policijskom izvještaju kasnije je rečeno da je Laundrie tvrdio da ga je Petito udarila tokom svađe. Nisu podignute optužnice, a službenici su preporučili da par provede noć odvojeno. Šta se dalje dogodilo nije jasno.

Porodica je prijavila nestanak Laundrieja tokom vikenda. Tvrde da je otišao na planinarenje 14. septembra i da se više nije vratio.