NEVJEROVATNI SNIMCI SA ULICA BRAZILA

Društvene mreže u Brazilu preplavljene su nestvarnim snimcima sa ulica grada Arasatuba na kojima se vidi kako pljačkaši banke koriste taoce kao živi štit.

Razbojnici su nedužne ljude doslovno vezali za vozila koja su koristili u bijegu. Lokalna policija saopštila je da su tokom krvave pljačke ubijene najmanje tri osobe, a među njima i jedan počinitelj, piše BBC.

Zvaničnici su rekli da je više od 50 ljudi učestvovalo u pljački, blokirajući puteve zapaljenim vozilima i postavljajući eksplozivne naprave po cijelom gradu.

Posljednjih godina u Brazilu su sve češće pljačke banaka, a taoci su korišćeni kao štitovi.

Gradonačelnik Arasatube, Dilador Borges, rekao je da je policija nemoćna.

"Policija ne može da krene u napad, ne može im se suprotstaviti jer je ugroženo previše života", rekao je za Band TV.

Rekao je da još ne zna da li su pljačkaši oslobodili taoce, ali je rekao da su snage bezbjednosti ponovo preuzele kontrolu nad centrom grada.

Dodao je da će škole ostati zatvorene u ponedjeljak, a gradonačelnik je pozvao ljude da ostanu u zatvorenom prostoru, upozoravajući ih na opasnost od eksplozivnih naprava.

Nakon pljačke, banda je uzela brojne taoce i opkolila lokalnu stanicu vojne policije. Pripadnici bandi takođe su blokirali ključne pristupne puteve u gradu paljenjem automobila, izvjestili su lokalni mediji.

TV novinar Juri Makri objavio je video za koji kaže da prikazuje dva automobila koji razbojnici koriste za bijeg. Na prvom je osoba vezana za krov, a na drugom za haubu, dok se na jednom može vidjeti kako osoba čuči na haubi.

Snimak videonadzora koju je objavio drugi korisnik Twittera prikazuje više automobila koji se voze gradom, neki sa ljudima vezanim za haube, dok se druga osoba može vidjeti kako podiže ruke kroz krov kombija.

Mnogi stanovnici su rekli da su čuli pucnjavu i eksplozije.

Kurir.rs/BBC