TOKIO

Muškarac u Tokiju sinoć je napao putnike u vlaku, pri čemu ih je 10 povrijedio. Pobjegao je, ali policija ga je uhvatila.

Za napad je osumnjičen 36-godišnji muškarac, koji je policiji navodno rekao da se razbjesnio kad je u vlaku vidio žene koje izgledaju sretno te ih je poželio ubiti, javlja BBC pozivajući se na lokalne medije.

U napadu je jedna studentica teže povrijeđena, a ostale žrtve pretrpjele su lakše ozljede.

BBC navodi kako su nasilni zločini rijetki u Japanu, a na snazi su stroge mjere sigurnosti zbog Olimpijskih igara koje se održavaju u Tokiju.

Muškarac je putnike u vozu napao u blizini stanice Seijogakuen oko 20:40 po lokalnom vremenu. Voz je ubrzo zaustavljen kad je vozač čuo buku koja je dolazila iz vagona.

Istražitelji navode kako je napadač potom iskočio iz vlaka i dao se u bijeg, a osoblje vlaka putnike je povelo pješke do najbliže stanice.

Napadač je kasnije ušetao u jednu trgovinu, priznao da je on napadač u incidentu o kojem izvještavaju mediji, dodavši da je umoran od bježanja. Brzo potom pokupila ga je policija, koja je danas izvijestila tek da je privela muškarca u 30-im godinama.

Iako je Japan jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu, u posljednjim godinama bilo je više napada nožem.

Autor: Index.hr