Izgubio kontrolu

Prema dosadašnjim izvještajima službe za prometne nesreće u Hannoveru, nesreća se dogodila u subotu oko 20:20 sati na benzinskoj stanici i odmaralištu Lehrter See (BAB 2) u smjeru Dortmunda. 62-godišnji vozač kamiona s poluprikolicom vjerojatno je izgubio kontrolu nad kamionom zbog konzumacije alkohola.

Prvo se zabio u manji objekt, udario u nekoliko kanti za smeće i tri pravilno parkirana automobila pored garaže. Dvoje djece koja su sjedila u jednom od udrarenih automobila lakše su povrijeđeni, piše kam-bus.info.
 
Tada je 62-godišnjak odvezao još 100 metara, ponovno izgubio kontrolu nad kamionom, skrenuo udesno i sudario se s kamenom. Kamion se zatim prevrnuo na desnu stranu. Veliki dio tereta pao je s utovarnog prostora.

Prethodno zarobljenog vozača vatrogasci su morali osloboditi iz vozačke kabine. Ekipe hitne pomoći pružile su mu mu medicinsku pomoć i prevezle ga u kliniku s ozbiljnim povredama.
 
On je odbio je dobrovoljno akotestiranje, pa je naređeno i sprovedeno vađenje krvi. Policija još nije objavila rezultate.

Policija procjenjuje ukupnu štetu nastalu u nesreći na oko 750.000 eura. Policija istražuje 62-godišnjaka zbog nanesenih tjelesnih povreda i ugrožavanja putnog saobraćaja.