Reakcija

Bivši američki pukovnik koji je službovao na Kosovu Kurt Schlichter, reagovao je nakon pisma albanskog aktiviste u SAD Admira Molle koji je pozvao američku diplomatiju da se ne miješa u poslove na Kosovu, prenosi Gazeta express.

Kurt Schlichter je poručio da je tokom svog boravka na Kosovu kao vojnik video i osjetio samo prijateljstvo.

"Mislim da je američki narod prilično često pomagao Kosovu da ostvari svoj puni potencijal za mir, i osim ove osobe doživeo sam samo prijateljstvo”, napisao je Schlichter.

Na izjavu Kurtijevog pristalice iz Sjedinjenih Američkih Država Admira Molle upućenu američkom ambasadoru na Kosovu Phillipu Kosnettu da "Amerikanci ne žive na Kosovu i da većina njih nikada nije čula za Kosovo”, kao i da “američki ambasador ne bi trebalo da se miješa u unutrašnje stvari Kosova” reagovao je i bivši specijalni izaslanik za Kosovu Richard Grenell.

On je Molli poručio da su “američke vojne trupe koje borave na Kosovu plaćene od poreza građana Sjedinjenih Američkih Država”.

"Kurtijev glavni pristalica u SAD vređa SAD. Podsjećam Admira Mollu da američki obveznici plaćaju američkim trupama da ostanu na Kosovu“, poručio je Grenell.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express